منتدى لمسة رقة

منتدى لمسة رقة

منتدى كلية الآداب قسم الفلسفة بجامعة الفيوم
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  بلح الشام

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
تؤه الرشيدي
مشرفة
مشرفة
avatar

تاريخ التسجيل : 22/09/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: بلح الشام   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:25 am

بلح الشام


1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
الطريقه
نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
. نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
. نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AhMęĐ ŖąGąß
AdMiNSTRATOR
AdMiNSTRATOR
avatar

تاريخ التسجيل : 06/01/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:34 am

انا بحب بلح الشام دة جدا
بس برضو مش هعرف اعمله
انا متهيقلى لو جبت الحاجات دى كلها واتبعت الخطوات
برضو هتطلع حاجة ملهاش دعوة ببلح الشام خالص مش بعيد الاقينى فى الاخر عامل طبق رز بلبن
ههههههههههههههههههه




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://arkafm.ahlamontada.net
تؤه الرشيدي
مشرفة
مشرفة
avatar

تاريخ التسجيل : 22/09/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:46 am

لـأ هيطلع جميل انا مجرباه
شكرا علي ردك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بلح الشام
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى لمسة رقة :: قسم المراة :: مطبخ لمسة رقة-
انتقل الى: