منتدى لمسة رقة

منتدى لمسة رقة

منتدى كلية الآداب قسم الفلسفة بجامعة الفيوم
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
تؤه الرشيدي
مشرفة
مشرفة
avatar

تاريخ التسجيل : 22/09/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:27 am

لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)





نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AhMęĐ ŖąGąß
AdMiNSTRATOR
AdMiNSTRATOR
avatar

تاريخ التسجيل : 06/01/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:32 am

ههههههههههههههه
مرسى جدا يا تؤه
يعنى المكتبة والمطبخ
والله كدة كتير علينا
جزاكى الله كل خير




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://arkafm.ahlamontada.net
تؤه الرشيدي
مشرفة
مشرفة
avatar

تاريخ التسجيل : 22/09/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)   الأحد 10 أكتوبر 2010, 8:47 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى لمسة رقة :: قسم المراة :: مطبخ لمسة رقة-
انتقل الى: