السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
مع حبى ليكم وشكرى
اتمنى انى مش اكون اتاخرت عليكم
واسف عالازعاج
بس انا بقول ايه رايكم انزل لكم طبق اليوم دلوقتى فالتوبيك دة
ولا ايه ياشباب
انا حنزله وال حيعجبه يبقى يرد على ويقول رايه
اوك
طبق اليوم باة اسمه
لحم بعجين
لحم بعين من اشهى الاصناف التركية على الاطلاق عن نفسى اعشقها من الاصناف الصيفية المحببة
المقادير
ربع كيلو جرام من لحم الغنم المفروم
بصلة
حبتان من الطمام
نصف حزمة بقدونس
ملح وفلفل اسود
زيت نباتى للقلى
ملعقة كبيرة من الزبدة
بيضة مخفوقة
قطع من عجين الخبز وهو سابق التجهيز من قبل فى صفحاتنا تحت عنوان العيش البيتبان
التحضير
يفرم البصل والطمام والبقدونس ناعما ويخلط الكل مع اللحم وينثر الملح والفلفل الاسود ويقلى المزيج فى الزيت حتى ينضج
وبعد يقطع العجين الى ستة قطع يرق كل قطعة بالشوبك على شكل قارب صغير ويوزع خليط اللحم عليهم ويرتب القوارب
فى قالب مدهون بالزبدة وتدخل الفرن متوسط الحرارة مدة عشر دقائق وبعد تخرج من الفرن ويدهن سطح كل قطعة
بالبيض المخفوق وتعاد الى الفرن مرة اخرى حتى تنضج
وبالهنا والشفاء